Activităţi

In fiecare Joi, de la ora 21.00, ne întâlnim la Centrul Social Zonarelli (Via G. A. Sacco 14, 40127 Bologna) pentru serile dedicate menținerii identității culturale: dansuri tradiționale, colinde (cântece tradiționale de Crăciun), degustari de feluri de mancare ce tin de bucătăria etnică etc.

În anul școlar avem o Școală Românească pentru copii, in care predăm limba si literatura romana, istoria, geografia, cultura, civilizatia și tradițiile românești. Cursurile au loc in fiecare duminică la ora 11 dimineața, in Via Castiglione 67, sub coordonarea dedicatei profesoare Maria Naum.

Prezentarea  Școlii

În fiecare săptămână, voluntarii echipei de fotbal, pe lângă activitatea fizica pentru ei înșiși și participarea la diferite turnee de fotbal, dedică timp învățării jocului de echipă celor mai puțin experimentați.

Unii voluntari sunt implicați să distribuie mâncare oamenilor nevoiași, precum și să participe direct la colectarea de produse alimentare in cadrul campaniilor unanitare realizate în cursul anului în Italia.

Ne-am alăturat proiectului regional, finanțat de Comunitatea Europeană, pentru distribuirea săptămânală a fructelor și legumelor către persoanele aflate în dificultate.

Asociația se implică, de asemenea, in procurarea si crearea de costume tradiționale românești. Realizarea manuală parțială a acestora de către voluntarii asociației noastre, servește la menținerea și exercitarea cunoștințelor în domeniul croitoriei și a cusutului manual, dar și pentru ca propriile lor creații să fie arătate cu ocazia diferitelor ocazii și evenimente ale comunității.

De asemenea, avem o filială a asociației in Imola (BO), care este foarte activă cu proiectul Școlii Române, pe lângă realizarea de evenimente, spectacole și mese de autofinanțare pentru marea comunitate românească din zonă. Sucursala se ocupă și de distribuirea de alimente către persoanele nevoiașe din zona.

Și desigur multe momente de bucurie împărtășită …